15. септембар 2020 вести

Тадић позвао опозиционе лидере на састанак

     Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић упутио је и званични позив свим лидерима опозиције на састанак о новој стратегији опозиционог деловања. Састанак је заказан за сутра (16. септембар) у 12 часова у просторијама Социјалдемократске странке. 

”Ово је први пут да сам упутио овакву иницијативу у ових осам година, јер сам до сада желео да дам прилику свим другим опозиционим лидерима, који су излазили са својим предлозима. Надам се да ће се одазвати овом позиву и саслушати мој предлог, онако како сам и ја указао поверење свим њиховим досадашњихм предлозима. Учествовао сам чак и у неким пројектима, у чији успех нисам био уверен, јер ми је јединство опозиције било изнад свега. Предлагање ове иницијативе свакако не значи да желим да преузимам лидерску улогу у опозицији, а стратегија коју предлажем је управо усмерена на прекид те борбе за место првог на Титанику. У том смислу, сујете не би требало да буду разлог за неодазивање на позив који сам упутио.”, изјавио је председник Социјалдемократске странке Борис Тадић. 

Он је додао и да је већ након ових избора изјавио да једна колона није реалистично решење и да се показало да тај пројекат доноси више користи Вучићу, него опозицији. ”Зато предлажем стратегију за коју сам уверен да је најбољи и најбржи пут за победу над овим режимом, јер је то стратегија у којој би коначно све наше разлике почеле да раде за нас, а не против нас”, нагласио је Тадић.