2. мај 2020 вести

Тражимо да Савет РЕМ-а одузме дозволу за рад Радио Пинк

Српска опозиција тражи хитно заказивање седнице савета РЕМ на којој би била донета одлука о одузимању фреквенције, односно дозволе за рад радио ПИНК-у, у складу са чланом 32. Закона о електронским медијима.

Три вечери за редом радио Пинк у 20.30х злоупотребљавајући дозволу за рад, по налогу Александра Вучића, емитује седмоминутне псовке и увреде са конкретним именом и тиме учествује у организованој групи хулигана која током полицијског часа насилно упада у поједине стамбене зграде и незаконито на кровове зграда, постављајући озвучења са којих се емитују псовке и увреде које емитује радио Пинк.

На тај начин радио Пинк, по већ опробаном моделу телевизије Пинк у случају цртања мете Оливеру Ивановићу, учествује у насиљу користећи национални ресурс – фреквенцију државе Србије.

Стављајући по страни кривичну одговорност руководилаца у компанији Пинк РЕМ је дужан да хитно одузме дозволу за рад и фреквенцију радио Пинку, што је пре тога више пута пропустио за ТВ Пинк.

Станари тих зграда изложени су претњама и терору режимских хулигана који имају заштиту полиције која не реагује на пријаве грађана и само је питање тренутка када це доћи до физичких сукоба.

Александар Вучић и његов режим су у паници и хистерији јер стотине хиљада грађана, мирно и достојанствено, поштујући полицијски час, који на територији Европе постоји само у Србији, свако вече прављењем буке са својих прозора учествујују у грађанској акцији “Дигни глас: Буком против диктатуре” о којој извештавају најпознатији светски медији који одају поштовање за ненасилан и миран отпор недемократској власти.

Српска опозиција: Савез за Србију, ПСГ, СДС, Не давимо Београд, Грађанска платформа, Државотворни покрет Србије.