8. новембар 2019 вести

Вучић лажима спроводи изборну крађу

Доказ да је на челу Србије барон Минхаузен је и Вучићева најава сутрашњег отварања источног крака Коридора 10 као успеха ове власти о ком су ”други могли само да сањају”. А истина је да је његова власт само технички испуњавала уговорне обавезе из времена бивше власти. Једино што је његова власт могла да уради је да прекрши те  доласком на власт преузете обавезе, тако да Вучић трагикомично заправо представља као историјски успех то што је његова власт успела да не обустави изградњу.

 

У околностима потпуне медијске блокаде у којој грађани немају прилику да чују истину, Вучић таквим лажима обезбеђује подршку на изборима, што је заправо само перфиднији и прикривенији облик изборне крађе од директне крађе гласачких листића. Грађани ће и сутра гледати лажну слику напретка Србије, без шансе да чују истину да је овој власти било потребно готово седам година да би уопште покренула неке пројекте, који нису ни близу завршетка. Уместо истине да власт има такав историјски неуспех у области изградње инфраструктуре, грађанима се ствара слика историјских успеха и приказују спектакуларна медијска отварања деонице по деонице путева, како би се створио утисак да се све време нешто гради. 

 

Грађани немају прилику да чују истину да је заправо за време председничког мандата Бориса Тадића завршен просторни план Републике Србије, дефинисани правци стратешких коридора, завршени пројекти и обезбеђене финансије за све аутопутеве и мостове које Вучић отвара, завршен највећи део ескпропријације, завршен мост преко Дунава код Бешке, завршен мост на Ади као део обилазнице око Београда, завршено више од половине обилазнице око Београда, завршен мост преко Тисе у Сенти, завршен мост преко Дрине код Раче, скоро у потпуности завршен Пупинов мост за који су обезбеђене финансије, завршени пројекти и договорена изградња у оквиру стратешког партнерства које је бивша власт успоставила са Кином, пројектован, започет, обезбеђено финансирање и скоро завршен аутопут од Љига до Прељина на Коридору 11 у оквиру стратешког партнерства које је бивша власт успоставила са Азербејџаном, завршен пут Уб-Лајковац, извршена комплетна реконструкција мост Газела и започета изградња Жежељевог моста у Новом Саду. Што се тиче Коридора 10, о ком су по Вучићу други могли само да сањају, за време бивше власти је у потпуности завршен аутопут до Мађарске и покренути радови на остатку коридора према Македонији и Бугарској, а крак који Вучић отвара завршен до пола. Све ово бивша власт је урадила за само четири године мандата, док Вучићевој власти било потребно скоро двоструко више времена да би тек започели неке пројекте. Дакле, са свим тим путевима које спектакуларно годинама отвара Вучић има везе само због случајности поклапања времена његовог мандата са временским одредницима из уговора са којима ова власт нема ништа. 

 

Управо због оваквих примера је кључна наша борба за фер и поштене изборне услове, а пре свега за успостављање медијских слобода и за право грађана да знају истину. Зато се и сутра и сваки дан у ком су грађани изложени оваквим обманама дешава изборна крађа, а не само на дан гласања. Грађани не гласају за Вучића само због страха и егзистенцијалне уцене, већ и велики део њих због тога што верују да његова власт заиста има историјске успехе. Зато што ни сутра ти грађани неће имати прилику нигде да чују да Вучић не отвара пут о ком су други могли само да сањају, већ да бруталним лажима прикрива историјске неуспехе своје власти.