По стручном образовању магистар маркетинга, од 1986.године.
Економски факултет и постдипломске студије – смер маркетинг, завршио на Економском факултету у Београду.

Највише времена у професионалној каријери провео у СОУР Ваљаоница бакра и алуминијума Севојно (1977 – 1990) и у Ваљаоници бакра у  два наврата (1997 -1999; и 2004 -2007), на руководећим пословима (руководилац служби, комерцијални директор, заменик генералног директора).

Радио у више других фирми – Студио Б (руководилац економско-правних послова и заменик директора); Београдски сајам (финансијски директор); ИП Просвета Београд (ВД директора); у последњем периоду (од почетка 2013. до марта 2014. године) радио као координатор за више породичних фирми у Србији, чији је власник и оснивач један од наших највећих бизнисмена у Русији Радмило Јевтовић.

Од 2007. године, закључно са крајем 2009. године, у два мандата био народни посланик у Скупштини Србије и члан скупштинских одбора за финансије и приватизацију, а од јула 2009. до октобра 2012. године председник општине Косјерић.

У ранијем периоду (до 90-тих година) објавио преко 30 стручних радова у тадашњим часописима (Директор, Маркетинг, Економика и др.), а од 1999 .године па све до данас (сада пише колумну за дневни листа “Данас”), објављује ауторске текстове (колумне) у више дневних листова (Глас Јавности, Блиц, часопис “Прописи” Службеног гласника, Данас) под заједничким називом “Обрнута економија”, у којима пише о нашим економским парадоксима.
До сада објавио око 1.000 ауторских текстова на ову тему (вероватно највише у Србији са овом тематиком), који су сабрани у 5 књига (шеста  је тренутно у припреми), под именом “Обрнута економија”.