Рођен је 1972. године у Београду.

Мајка му је адвокатица, отац инжењер. У духу породичне традиције завршио је Правно-биротехничку школу, а затим и 1996. дипломирао на Правном факултету. На Харварду је 2001. године завршио John F. Kennedy School of Government Executive Network Program. Исте године положио је и правосудни испит.

Крајем деведесетих био је активан у Студентској иницијативи, организацији која је произашла из Студентског протеста 1996/1997. Оснивањем Отпора, чији је циљ био рушење режима Слободана Милошевића, Хомен постаје један од лидера покрета. Ту је био задужен за финансије.

У периоду од 1996. до 2007. године бавио се и својим позивом, најпре као адвокатски приправник, затим и као адвокат, али уласком у политику напустио је адвокатуру.

У Влади Мирка Цветковића постављен је на место државног секретара Министарства правде. Налазио се, такође, и у Државној комисији за тајне гробнице убијених од септембра 1944.

Његов деда Слободан Суботић основао је 1934. године адвокатску канцеларију у Београду која и данас ради, а води је његова сестра. Деда му је био бранилац на суђењу Дражи Михајловићу, због чега је седам година био у затвору.

Активно скија и колекционар је одликовања Краљевине Србије и Краљевине Југославије.

На седници Владе Србије 24. марта 2011. године Влада Србије именовала га је за функционера задуженог за координацију односа са јавношћу.

Народни посланик у сазиву 2012-2014.

У новом сазиву, 2014. године, мандат му је потврђен 5. јуна 2014. године.

Говори енглески и француски језик.

Ожењен је, отац једног детета.