28. новембар 2021 вести

Позивамо чланство и симпатизере да подрже данашњи протест против насиља режима

Социјалдемократска странка позива своје чланове и симпатизере да се прикључе протесту на Тргу Републике у 18ч и да подрже борбу против дивљачког насиља, које је режим испољио и јуче током протеста у Шапцу и другим градовима Србије. 

”Ниједна власт нема право да спречава грађане који на миран начин исказују своје незадовољство штитећи своја елементарна грађанска и својинска прав, као и Устав Републике Србије. Док грађани трпе правно насиље режима и физичко насиље њихових батинаша, Вучић и представници режима усред пандемије ризикују здравље и животе грађана да би организовали медијске представе својих страначких скупова!”, истакао је председник Социјалдемократске странке Борис Тадић. Он је додао и да је застрашујућа опредељеност Вучићевог режима да поново шаљу батинаше на грађане, циљано повлачећи, а тиме и срамотећи полицију. ”Полиција је повучена по истом моделу како се то дешавало и у трагичним тренуцима наше скорије прошлости. Подсећам и упозоравам да када год се повлачила полиција да би се хушкали грађани једни на друге, то је увек доводило до трагичних епилога, неретко и са људским жртвама. То је некада радио Милошевић, то сада по истом моделу ради Вучић.”, подвукао је Борис Тадић.

”Позивам због тога полицију на максималну уздржаност. Сваки полицијски службеник мора да има на уму да је кршење Устава скадалозним режимским законима о референдуму и експропријацији неупоредиво већа повреда закона од саобраћајних прекршаја, који се користе као изговор за ангажовање полиције. Полиција је ту да штити грађане и Устав, а тиме и правни поредак земље, а не да штити режимске интересе. Позивам све наше чланове и симпатизере да максимално подрже борбу против овог правног и физичког насиља и да сви заједно пружимо отпор дивљачком режиму који стотинама Беливука широм Србије шири страх и насиље.” истакао је Борис Тадић.